Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Masca ar putea deveni obligatorie în județele cu peste 1.5 infectări la mia de locuitori

incidenta_-_2_nov.png

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportat la 1.000 de locuitori
Sursa imaginii: 
stirioficiale.ro

„Portul măștii reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de protecție împotriva virusului”, a subliniat premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că se va discuta în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) impunerea portului măştii în spaţiile deschise în toate localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 depăşeşte 1,5 cazuri la mie.

”CNSU va analiza propunerea de introducere a portului măştii şi în spaţiile deschise pentru toate judeţenele unde se depăşeşte rata de infectare de 1,5 la mie. Ea va fi propunere a CNSU şi trebuie transpusă de Guvern joi şi cel mai probabil joi vom adopta modificarea la hotărârea de Guvern privind starea de alertă”, a declatat, luni, premieurl Ludovoc Orban, transmite News.ro.

Întrebat de ce nu s-a luat această măsură mai devreme, Ludovic Orban a replicat: „Este o măsură care până acum nu ni s-a părut suficient de bine justificată. Acum ni s-a părut că este utilă coborârea pragului până la 1,5”.

CNSU va actualiza și lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România.

Şedinţa CNSU va avea loc la ora 19.00.