Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


MAE, după alegerile din Moldova: Este esențial ca turul al doilea să se desfășoare în deplină transparență și în conformitate cu standardele internaționale

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

România urmărește cu toată atenția evoluțiile legate de derularea scrutinului electoral prezidențial din Republica Moldova și avertizează că „orice abatere de la aceste standarde și principii poate avea un impact nefast asupra legitimității alegerilor”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

"România urmărește cu toată atenția evoluțiile legate de derularea scrutinului electoral prezidențial din Republica Moldova și a luat notă de calificarea în turul al doilea a doi candidați, respectiv a președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, doamna Maia Sandu, și a actualului președinte, domnul Igor Dodon.

România subliniază că este esențial ca turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova să se desfășoare în deplină transparență și conformitate cu standardele europene și internaționale, precum și cu principiile democratice. România va continua să urmărească toate evaluările din teren ale observatorilor electorali naționali și internaționali și nu va ezita să semnaleze orice deficiențe legate de procesul de organizare a alegerilor.

România își exprimă convingerea că voința cetățenilor, liber exprimată prin vot, este singura care asigură legitimitatea unui astfel de proces politic în cadrul unui stat democratic și avertizează că orice abatere de la aceste standarde și principii poate avea un impact nefast asupra legitimității alegerilor.

După cum este bine-cunoscut, România susține ferm parcursul european al Republicii Moldova, singurul în măsură să ofere cetățenilor acesteia prosperitatea pe care o merită.", se mai arată în comunicatul MAE.