Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum va arăta campania electorală? Ion M. Ioniță: ”Liberalii au o singură carte. PSD și-a asigurat vectorii de mesaj”

Motiune simpla coalitie test politic.jpg

Ion M. Ioniță observă că deocamdată nu au apărut fisuri serioase în coaliție (Sursa foto: Facebook/Ion M. Ioniță)
Ion M. Ioniță observă că deocamdată nu au apărut fisuri serioase în coaliție (Sursa foto: Facebook/Ion M. Ioniță)

Tema principală din campania electorală pentru alegerile parlamentare va fi pandemia Covid-19. O spune la RFI jurnalistul Ion M. Ioniță, redactor-șef la Historia.

Ion M. Ioniță crede că în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, PSD va specula orice greșeală a Guvernului Orban, în timp ce PNL va trebui să-și găsească o echipă mai bună de comunicatori.

”Liberalii au o singură carte, să ia măsurile necesare și să comunice foarte bine. Or vedem că la măsuri au avut o ezitare (...). Probabil vor trebui să mai ia măsuri în continuare. Asta va nemulțumi un segment al populației și atunci ei vor trebui să comunice extrem de bine, să spună de ce iau aceste măsuri. Or la acest capitol, văd că PNL încă nu excelează, nu are vectorii de mesaj care să ducă aceste informații, în timp ce iată, PSD și-a asigurat, prin domnul Rafila, prin domnul Streinu-Cercel, și-a asigurat vectori de mesaj care sunt cunoscuți, care sunt credibili, oamenii s-au obișnuit cu ei de foarte multă vreme, deci nu mai poartă eticheta, în ochii oamenilor, de pesediști, ci ei rămân specialiștii care se ocupă de foarte mult timp de pandemie”, spune jurnalistul.

 
Ion M. Ioniță, despre campania electorală pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie