Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Joe Biden anunțat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, a câştigat scrutinul prezidenţial din SUA,  după actualizarea rezultatelor oficiale din statul Pennsylvania, anunță CNN.

Conform noilor proiecţii, realizate de CNN şi Reuters, Joe Biden are 273 de voturi în Colegiul electoral federal, în timp ce Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, a adunat 214.

Biden era creditat anterior, potrivit diverselor proiecţii, cu 253-264 de voturi în Colegiul electoral federal. Conform noilor date oficiale, avansul lui Joe Biden a crescut în statul Pennsylvania, care are 20 de voturi în Colegiul electoral federal. Astfel, Joe Biden depăşeşte detaşat pragul de 270 de voturi în Colegiul electoral federal. În Pennsylvania, avansul lui Biden a ajuns la 34.000 de voturi, după numărarea a 99% din buletinele de vot. De asemenea, avansul lui Biden a crescut şi în Nevada.

Joe Biden s-a declarat onorat de victori, subliniind că va fi preşedintele tuturor americanilor:

"America, sunt onorat că m-aţi ales pe mine să conduc această ţară extraordinară. Sarcinile care ne aşteaptă vor fi dificile, dar vă promit un lucru: voi fi preşedintele tuturor americanilor, indiferent că au votat sau nu cu mine", a scris Biden pe Twitter.

"Sunt modest şi onorat de încrederea pe care poporul american ne-a acordat-o mie şi vicepreşedintelui-ales, Kamala Harris. În pofida obstacolelor fără precedent, americanii au votat într-un număr-record, dovedind încă o dată că democraţia bate profund în inima Americii. În contextul încheierii campaniei electorale, a venit vremea să lăsăm în urmă furia şi retorica dură şi să fim împreună ca naţiune. A venit vremea ca America să se unească şi să se vindece. Noi suntem Statele Unite ale Americii. Nu există nimic imposibil de făcut, dacă suntem împreună", a subliniat Joseph Biden, conform unui comunicat oficial.

Totuși, Donald Trump, a declarat, sâmbătă, că el a câştigat detaşat scrutinul prezidenţial:

"Am câştigat aceste alegeri, la diferenţă mare", a declarat Donald Trump, prin Twitter. Echipa de campanie a lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele considerate decisive pentru scrutin.