Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cristian Diaconescu (PMP), priorități de candidat: Parlament cu 300 de membri și independența justiției

Cristian Diaconescu conflict israeliano palestinian.jpg

Cristian Diaconescu comentează conflictul din Orientul Mijlociu (Foto: arhivă RFI)
Cristian Diaconescu comentează conflictul din Orientul Mijlociu (Foto: arhivă RFI)

”Tot ceea ce se spune este important, dar mult mai important este ceea ce se face”, declară la RFI candidatul PMP la alegerile parlamentare Cristian Diaconescu. El își prezintă prioritățile pentru eventualitatea în care ajunge senator.

Cristian Diaconescu explică de ce candidează la alegerile parlamentare din 6 decembrie: ”Tot ceea ce se spune este important, dar mult mai important este ceea ce se face. Pentru că în acest moment, după părerea mea, România trece printr-o perioadă extrem de complicată și nu este suficient numai să vorbești și să constați, este extrem de important să depășim cu toate resursele pe care le avem această situație specială prin care trece țara noastră și din acest punct de vedere, corect și cinstit ar fi dacă tot ai idei și evaluări, să încerci să le pui în aplicare”.

Candidatul PMP prezintă prioritățile sale ca potențial parlamentar: ”În primul rând, este cât se poate de important ca în această perioadă și este evident un proiect al PMP pe care l-a susținut ani de zile, singurul partid care a avut această abordare, un Parlament cu 300 de parlamentari. Există un referendum la baza acestei decizii și acest referendum trebuie implementat. În al doilea rând, după părerea mea, foarte importantă și semnificativă în acest moment este ideea de a găsi în Parlament soluțiile necesare pentru reconsiderarea independenței sistemului judiciar din România”.

 
Cristian Diaconescu, despre candidatura sa din partea PMP la alegerile parlamentare