Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un elicopter rusesc a fost doborât din greșeală de armata azeră în Armenia

Elicopterul militar rus a fost doborât luni în Armenia, lângă graniţa cu Azerbaidjanul, a declarat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de „The Moscow Times”. 

Jurnaliștii ruși precizează că doi membri ai echipajului au murit, iar o a treia persoană a fost rănită şi evacuată.

Elicopterul Mi-24 a fost lovit de un sistem de apărare antiaeriană portabil, aproape de graniţa cu Azerbaidjanul, în timp ce escorta un convoi militar rusesc.

Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konashenkov, anunță că este în desfăşurare o investigaţie, dar Azerbaidjanul recunoaște că a doborât elicopterul și își cere scuze:

"Partea azeră prezintă scuzele sale părții rusești în urma acestui incident tragic", care a avut loc în urma unui accident, a afirmat ministerul azer al Afacerilor Externe.

Conform acestuia, unitatea armată azeră a crezut că are de-a face cu o "provocare a părții armene", în cadrul conflictului pentru Nagorno Karabah.

Amintim, în acea zonă, ostilităţile active au fost reluate pe 27 septembrie, iar Baku şi Erevan s-au acuzat reciproc că au bombardat zone rezidenţiale. Părţile au semnat acorduri de încetare a focului de trei ori, dar luptele continuă și acum.