Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parlamentul a votat pentru menținerea pieţelor deschise pe durata stării de alertă

radu_mihaiu_piata_fb.jpg

Image source: 
Radu Mihaiu - Facebook

Deputații au decis, marți, că, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Legea a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de abțineri. Documentul va merge la promulgare, la șeful statului.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea unor acte normative din domeniul agriculturii, precum şi din domeniul fiscal-bugetar. Principalele prevederi se referă la: modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.34/2013, prin prelungirea termenului de la care devine obligatorie 3 aplicarea amenajamentului pastoral, suspendarea aplicării în anul 2020 a Legii nr.509/2006, amânarea intrării în vigoare a Legii nr.133/2019, abrogarea Ordonanţei Guvernului nr.23/2017 privind plata defalcată a taxa pe valoarea adăugată.

„Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară”, arată amendamentul admis formulat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir la proiectul de lege.

Potrivit News.ro, iniţiativa a fost adoptată de Senat pe 10 februarie, în calitate de prim for sesizat. Camera Deputaţilor este for decizional, proiectul de lege va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.