Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara: Ambulanțele nu mai fac față, așa că vor fi folosite microbuze ale Societății de Transport Public

fritzz_capruta_video.jpg

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz
Sursa imaginii: 
facebook - captura video

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat că vor fi folosite mașini ale societăților subordonate Primăriei pentru a transporta probele Covid și pentru a duce pacienții la triajul din spital. Serviciul de Ambulanță nu mai face față solicitărilor. "În noaptea de duminică spre luni au murit șase oameni, pentru că nu au mai putut fi transferați într-un pat ATI. Mor oameni astăzi în Timișoara pentru că nu mai avem locuri libere în ATI. Singura cale este să încetinim răspândirea virsului", spune Dominic Fritz.

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat că ambulanțele nu mai fac față și că Primăria se pregătește să intervină punând la dispoziție mașini de la societățile subordonate.

Suntem și într-o situație în care ambulanţele abia mai reuşesc să facă faţă. Încercăm să găsim maşini de la societăţile comerciale din subordinea Primăriei și să le punem la dispoziţia Serviciului de Ambulanță pentru recoltarea de probe la domiciliu, ca să nu trebuiască să folosim ambulanţe. Pregătim deja microbuze ale Societății de Transport Public pe care să le folosim, dacă ambulanţele nu vor mai face faţă să aducă pacienţii triaj la Victor Babeş pentru recoltarea probelor. Avem pregătite microbuzele de la Societatea de Transport”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz, în cadrul unei conferințe de presă.

La Timișoara situația în spitalele care primesc pacienți Covid devine îngrijorătoare, anunță primarul Fritz.

Suntem într-o situaţie dificilă, care se va înrăutăți în următoarele zile și săptămâni. Este un lucru care trebuie să ne îngrijoreze, Am fost ieri la spitalul Victor Babeș, spitalul e plin. Toate paturile ATI sunt pline 100%, nu mai există locuri libere. În noaptea de duminică spre luni au murit șase oameni, pentru că nu au mai putut fi transferați într-un pat ATI. Mor oameni astăzi în Timișoara pentru că nu mai avem locuri libere în ATI. Singura cale este să încetinim răspândirea virsului. Dacă fiecare dintre noi ar reduce la un sfert toate contactele sociale atunci abia am reuși să intrăm într-o fază descendentă. Până atunci, din păcate, acum am intrat într-o etapă de creștere exponențială, avem tot mai multe cazuri și oameni infectați care ajung la spitale, unde în curând nu o să mai avem paturi. La Babeș am spus că nu mai avem paturi pentru bolnavii cu COVID”, a precizat primarul Dominic Fritz. 

În judeţul Timiş autorităţile au anunţat, marți, 343 de cazuri noi de COVID-19 din 2.727 de teste. La ATI sunt internați 45 de pacienți în stare gravă. 6 oameni infectați cu coronavirus și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore. În Timişoara, rata de infectare este de 7,63 cazuri la o mie de locuitori.