Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciprian Ciucu (PNL): USR-PLUS trebuie să fie prima opțiune pentru formarea Guvernului

ciucu.jpg

Sursă foto: Ciprian Ciucu (Facebook)

USR trebuie să fie prima opțiune pentru formarea Guvernului, spune la RFI liberalul Ciprian Ciucu, primar al sectorului 6 ales cu susținerea USR- PLUS. Reacția vine după ce liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a declarat la RFI că USR-PLUS  nu este prima variantă luată în calcul ca partener de guvernare, ci PMP și UDMR.

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune însă că pe plan local nu are cum sa conducă cu cele două formațiuni. În același timp are de adus și cîteva reproșuri partenerilor USR-PLUS.

Ciprian Ciucu: În Sectorul 6 majoritatea PNL - USR - Plus este funcțională. Cred că USR trebuie să fie prima opțiune în formarea Guvernului. Este opțiunea mea personală. Evident că și mie îmi pică prost la nivel de PNL Sector 6 să văd atacuri la PNL, inclusiv pe pagina de Facebook. Nu le răspund pentru că nu vreau să deschid un conflict. 

Rep: Le reproșați că nu joacă corect? 
C.C: Nu, le reproșez că la Sectorul 6, dat fiind că sunt parte a majorității și a Executivului, ar trebui să fie puțin mai corecți în comunicare. Asta e tot ce le zic.

Rep: Este posibil acest parteneriat în condițiile în care există deja aceste tensiuni la atât de puțin timp după alegerile locale? 
C.C: Ce preiau cei de la Sectorul 6 este ceea ce vine de la național. Nu au comunicări împotriva mea sau împotriva administrației din care facem parte împreună. Și ei sunt viceprimari. Sunt parte a majorității. Sunt la putere în Sectorul 6. Ei preiau cam ceea ce le vine de la național. Pot să înțeleg chestiunea aceasta. 

Rep: E posibil un parteneriat în condițiile în care au apărut deja aceste tensiuni?
C.C: Nu doar că este posibil. Este obligatoriu. Cu cine vreți să guvernez, cu PSD? Nu, mulțumesc. În Sectorul 6 nu doar că este posibil, ci este obligatoriu. Este o obligație pe care o am și eu în fața oamenilor care m-au ales și o au și ei. Și USR-Plus are aceeași obligație ca și mine. 

Rep: Da, dar domnul Fenechiu spunea că puteți guverna cu PMP și UDMR.
C.C: Eu nu am UDMR la Primăria Sectorului 6. Iar PMP are doar doi oameni. La mine este doar opțiunea cu USR-Plus sau nicio opțiune. 

Rep: În aceste condiții, ce se va întâmpla la alegerile parlamentare? 
C.C: O să câștigăm alegerile, o să facem guvernul și o să scoatem România din situația asta în care e acum. Asta trebuie să facem. Să câștigăm alegerile!