Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Țuțuianu (Pro România): Guvernul Orban trebuie să redeschidă școlile și economia

Adrian Tutuianu Guvern scoli economie.jpg

Adrian Țuțuianu (s), aici alături de președintele Pro România, Victor Ponta (Sursa foto: Facebook/Adrian Țuțuianu)
Adrian Țuțuianu (s), aici alături de președintele Pro România, Victor Ponta (Sursa foto: Facebook/Adrian Țuțuianu)

Pro România cere Guvernului un program național de testare masivă a populației, pe fondul Covid-19, precum și redeschiderea economiei și a școlilor. Senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al formațiunii și candidat la alegerile parlamentare din șase decembrie, declară la RFI că măsurile adoptate joi seară de Cabinetul Orban nu sunt suficiente.

Guvernul a prelungit starea de alertă, pe fondul Covid-19 și a decis recrutarea a 3.000 de voluntari din rândul absolvenților de Medicină și rezidenților.

Adrian Țuțuianu consideră că aceste măsuri sunt insuficiente: ”Sunt măsuri cu care acest Guvern ne-a obișnuit. Noi de la Pro România nu am votat nici starea de urgență, nu am susținut nici măsurile adoptate prin starea de alertă”.

Senatorul cere redeschiderea economiei și a școlilor: ”Guvernul Orban continuă cu aceleași restricții, fără a avea în vedere lucrurile care sunt cu adevărat importante, cum ar fi redeschiderea economiei, sprijinul pentru IMM-uri, redeschiderea școlilor, cu măsuri care să asigure protecția sănătății profesorilor și elevilor, un program național de testare masivă a populației”.

 
Adrian Țuțuianu, despre noile măsuri ale Guvernului, pe fondul Covid-19