Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florian Bodog (PSD): Orban să-și dea demisia, așa cum a făcut Ponta după Colectiv

Tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț putea fi evitată, declară la RFI fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, senator PSD și candidat la alegerile parlamentare din șase decembrie. El cere demisia premierului Ludovic Orban.

Florian Bodog crede că tragedia de la spitalul din Piatra Neamț putea fi evitată: ”Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este regretabil și transmit condoleanțe tuturor celor care au suferit pierderi și sunt alături și de cei care au încă viața în pericol și alături de colegii mei de acolo care au trăit aceste momente de coșmar (...). Cred că putea fi evitată această tragedie, datorită faptului că între cele două orașe, Iași și Piatra Neamț, există un spital de campanie la Lețcani, care nu era dat în folosință strict din cauza unor interese din acestea mai mult electorale, decât altfel”.

Întrebat dacă președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, membru PSD, care l-a numit în funcție pe ultimul manager al Spitalului Județean de Urgență, nu are partea sa de responsabilitate, senatorul a răspuns: ”După ce ministrul a numit acolo inclusiv un manager de pompe funebre... Acest manager ultim numit, care de altfel și-a și dat demisia de onoare e numit de două-trei săptămâni, nu mai mult. Dar nu cred că un manager numit de două-trei săptămâni poate să cuprindă tot ce se întâmplă în spital”.

Florian Bodog cere demisia premierului Ludovic Orban, după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț: ”Dacă ar fi ca cineva să-și dea demisia de onoare și dacă ne-am uita retrospectiv la ce s-a mai întâmplat în România, eu cred că astăzi pe masa președintelui ar trebui să fie demisia lui Ludovic Orban, cu întregul Guvern. Din păcate, pentru cei care au murit nu rezolvă nimic, dar ar fi o demisie de onoare, o demisie care s-a mai întâmplat în timpul domnului Ponta”.

 
Florian Bodog, despre incendiul de la Piatra Neamț