Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gheorghe Falcă, eurodeputat PNL/PPE: Cred că se va găsi un compromis pe bugetul UE și planul de redresare

gheorghe_falca_compromis_buget_ue.jpg

Polonia şi Ungaria au ajuns la un compromis cu Germania pentru a debloca bugetul multianual al  Uniunii Europene (Sursa: AP/Mediafax Foto)
Polonia şi Ungaria au ajuns la un compromis cu Germania pentru a debloca bugetul multianual al Uniunii Europene
Sursa imaginii: 
AP/Mediafax Foto

Condiționarea acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept trebuie să rămână valabilă, spune la RFI eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă. Ungaria și Polonia au blocat recent adoptarea bugetului UE pentru perioada 2021-2027 și a planului de redresare pe fondul Covid-19.

Gheorghe Falcă e de părere că ”sub presiunea celorlalte state, se va găsi în aceste două săptămâni o soluție de compromis, pentru că noi în PE așteptăm ca documentul final al negocierii care deja există, atât cel pe zona de reziliență și redresare, care a fost coordonat de europarlamentarul român Siegfried Mureșan, membru PNL și bugetul UE, unde la fel avem un reprezentant român ca și coordonator din umbră, să vină în Parlament, să votăm aceste două mari documente și evident, să dăm speranțe întregii Uniuni Europene, începând cu anul 2021, pe cele două sume importante”.

Întrebat dacă trebuie să rămână condiționarea acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept, adică chestiunea care a deranjat Ungaria și Polonia, eurodeputatul a răspuns: ”Noi spunem că trebuie să rămână. Nu poți intra în acest club al UE, decât dacă ești un stat de drept. Atunci când ai spus DA la aderare, ai spus că respecți niște valori”.

 
Gheorghe Falcă, despre blocajul pe bugetul UE