Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Trump l-a demis pe directorul agenției responsabile cu securitatea alegerilor

idiot.png

Donald Trump nu renunță...
Image source: 
© Carlos Barria, Reuters

Președintele american Donald Trump l-a demis pe Chris Krebs, directorul Agenției de Securitate a Infrastructurii și Cibersecuritate (CISA) din cadrul Departamentului de Securitate Internă (DHS) după ce acesta a respins acuzațiile președintelui în funcție privind frauda scrutinului prezidențial, transmite France24.

Afirmația recentă a lui Chris Krebs despre securitatea Alegerilor din 2020 a fost profund inexactă, în sensul că au existat nereguli masive și fraudă - inclusiv persoane moarte care au votat, observatori cărora nu li s-a permis accesul în secții, 'defecțiuni' în mașinile de numărare a voturilor care au schimbat voturi de la Trump la Biden, votat după închiderea urnelor și multe, multe altele”, a scris Trump pe Twitter.

„Prin urmare Chris Krebs a fost concendiat din acest moment din funcția de Director al Agenției de Securitate a Infrastructurii și Cibersecuritate”, a adăugat președintele american.

Twitter a marcat ulterior postarea lui Trump, notând că aceasta conține afirmații contestate despre alegeri.

La scurt timp după ce a fost concediat Krebs a răspuns de pe contul său guvernamental.

„Onorat că am servit... Am făcut-o bine. Apărăm astăzi securitatea de mâine”, a notat Krebs.

La doar câteva ore înainte de concedierea sa, Krebs a folosit contul de Twitter al agenției sale pentru a respinge afirmațiile lui Trump și ale altor republicani.

„În ceea ce privește acuzațiile că sistemele de alegeri au fost manipulate, 59 de experți în securitatea alegerilor sunt în acord unanim, în fiecare caz care ne-a fost adus la cunoștință, aceste afirmații s-au dovedit lipsite de substanță sau sunt incoerente din punct de vedere tehnic”, a afirmat acesta.

Săptămâna trecută agenția CISA a anunțat că „nu există dovezi că vreun sistem de vot a șters sau pierdut voturi, schimbat voturi sau a fost în vreun fel compromis”, contrazicând afirmațiile lui Trump despre fraudarea alegerilor.

CISA a fost creată în 2018 în urma suspiciunilor privind ingerința Rusiei în alegerile americane, Krebs fiind numit atunci director.

În zilele și săptămânile de dinaintea concedierii sale Krebs s-a aflat în fruntea eforturilor Departamentului de Securitate Internă (DHS) de a combate afirmațiile nefondate privind fraudarea alegerilor.

„Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria americană”, a anunțat DHS într-un comunicat, Krebs notând la rândul său că „America, avem încredere în securitatea votului tău, și tu ar trebui [să ai] de asemenea”.