Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tomac, după incendiul din Neamț: Cineva să-și asume, politicienii să nu se agațe de funcții

Tomac autoritati romane prudenta exagerata Schengen.jpg

Eugen Tomac crede că Bucureștiul ar trebui să fie mai ferm în dosarul Schengen
Eugen Tomac crede că Bucureștiul ar trebui să fie mai ferm în dosarul Schengen
Sursa imaginii: 
Facebook/Eugen Tomac

Tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, soldată cu 12 morți, trebuie asumată de factorii politici responsabili, care trebuie să plece acasă, declară la RFI Eugen Tomac, președinte PMP și candidat la alegerile parlamentare din șase decembrie.

Eugen Tomac consideră că factorii politici responsabili pentru tragedia de la spitalul din Piatra Neamț ar trebui să-și dea demisia: ”Aș începe prin a-mi exprima nemulțumirea că până la ora aceasta nu și-a asumat nici un factor politic acest dezastru. Într-o țară civilizată, politicienii nu se agață de funcții, ci în fața unei tragedii, pleacă capul și pleacă acasă”.

Întrebat cine ar trebui mai exact să-și asume răspunderea pentru incendiul din Piatra Neamț, președintele PMP a răspuns: ”Într-o țară civilizată, cel care se simte responsabil de acest dezastru pleacă. Nu știu, nu pot să dau eu un nume acum, pentru că se va spune că sunt în campanie electorală, dar în fața unei asemenea tragedii, politic, cineva trebuie să-și asume. Este regretabil că la noi, toți se agață de funcții și nimeni nu are curajul să-i privească pe cetățeni în ochi și să le spună regret că s-a întâmplat această tragedie, plec acasă, pentru că mă simt responsabil. Așa se întâmplă într-o țară în care cetățenii sunt respectați de politicieni. La noi se pasează responsabilitatea de la o curte la alta, ceea ce este regretabil”.

El crede că e nevoie de o lege a sănătății: ”Pentru a evita pe viitor asemenea tragedii, trebuie să adoptăm legea sănătății, elaborată de cei mai buni specialiști pe care îi avem în managementul sănătății. Este o lege scrisă de mai bine de opt ani de zile, pe care noi am depus-o în Parlament de două ori”.

 
Eugen Tomac, despre incendiul de la spitalul din Piatra Neamț