Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele ales al R.Moldova a avut o întrevedere cu ambasadorul Franței

img-20201120-wa0000.jpg

Sursa imaginii: 
Ambasada Franței în R.Moldova

Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, a avut, vineri, o întrevedere cu președintele ales Maia Sandu, căreia i-a înmânat o scrisoarea de felicitare, adresată de președintele francez Emmanuel Macron.

”În această scrisoare, președintele Franței o felicită călduros pe Maia Sandu și îi transmite cele mai sincere urări, succes în această nouă și importantă misiune. Emmanuel Macron o asigură de sprijinul Franței și al partenerilor săi europeni în dezvoltarea prosperă, stabilă și democratică a Republicii Moldova, care se apropie de Uniunea Europeană”, se arată într-un mesaj al Ambasadei Franței în R.Moldova.

Totodată, Franța va continua să fie atentă la cum autoritățile moldovene vor realiza angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere cu UE, în special cele legate de justiție și statul de drept.”Este indispensabil ca Moldova să intensifice lupta împotriva corupției și să finalizeze procedurile judiciare referitoare la frauda bancară masivă din trecut”, se mai arată în mesajul transmis președintelui ales al R.Moldova.

În plus, președintele Franței și-a exprimat dorința ca ”relațiile moldo-franceze să se aprofundeze prin dialog politic constant și prin intensificarea relațiilor economice, culturale și lingvistice”.

Să spunem că, președintele ales al R.Moldova, Maia Sandu, a fost felicitată de mai mulți șefi de stat, oficiali europeni și americani. De partea sa, președintele Igor Dodon a felicitat-o ”preliminar” pe Maia Sandu și a contestat rezultatele scrutinului.

Duminica trecută, aproape 58 la sută dintre cetățenii moldoveni și-au dat votul pentru liderul PAS,  Maia Sandu, în timp ce candidatul independent, Igor Dodon a fost votat de puțin peste 42 la sută.