Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aurelian Bădulescu (PSD) a postat o imagine în care Klaus Iohannis apare în postura lui Hitler

Aurel Vainer Badulescu Iohannis Hitler.jpg

Klaus Iohannis, cu mustață de Hitler, într-o imagine trucată, postată de Aurelian Bădulescu pe Facebook (Sursa foto: Facebook)
Klaus Iohannis, cu mustață de Hitler, într-o imagine trucată, postată de Aurelian Bădulescu pe Facebook (Sursa foto: Facebook)

Fostul viceprimar PSD al Capitalei, Aurelian Bădulescu,  colaborator al Gabrielei Firea, a postat vineri pe Facebook o fotografie trucată, în care președintele Klaus Iohannis apare în postura dictatorului nazist Adolf Hitler.

Imaginea este însoțită de un atac al lui Bădulescu la adresa lui Klaus Iohannis:

Iohannissimul e acea doctrină de distrugere a identității naționale și de renaștere a internaționalismului marxist. Printr-o serie de măsuri politice, doctrina fixează principiile de bază ale cedării Suveranității naționale. Aceasta vizează punerea la dispoziția cuplului Merkel-Macron a întregii resurse umane și naturale a României”.

Aurelian Bădulescu este acum consilier general al Primăriei Capitalei și a candidat fără succes pentru primăria Sectorului 3.

Partidul Național Liberal a reacționat la gestul acestuia și a ”somat” PSD să îl excludă din partid, de urgență, și să se delimiteze public de atacurile lui la adresa președintelui:

Atacurile suburbane ale unor reprezentanți ai PSD la adresa președintelui Klaus Iohannis sunt revoltătoare și depășesc orice limită a polemicii politice, aducând atingere demnității umane prin retorica degradantă promovată. Astăzi a fost rândul fostului viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, să lanseze pe o rețea de socializare o imagine abjectă, în care sunt folosite simboluri care aparțin unui regim dictatorial și criminal din istoria Europei. Somăm conducerea PSD să ia de urgență decizia de excludere din partid a lui Aurelian Bădulescu și să se delimiteze explicit și fără echivoc de mesajele promovate de acesta”, se arată în comunicatul PNL.

Liberalii le cer ”organelor abilitate să se sesizeze cu privire eventualele fapte penale săvârșite de Aurelian Bădulescu, precum și de alți reprezentanți ai PSD care au distribuit mesajele acestuia de pe o pagină de socializare, în raport cu prevederile Legii 217/2015 și a OUG 31/2002 privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.

Amintim, mai mulți lideri ai social democraților l-au comparat pe președintele Iohannis cu Hitler în ultimii ani, fapt ce a provocat proteste ale comunității germane, ale comunității evreiești și sancțiuni administrative din partea CNCD.

Au mai făcut referiri jignitoare la adresa președintelui și Lia Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae sau Dariu Vâlcov.