Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Covid-19: Angajament G20 pentru o distribuție echitabilă a vaccinurilor

covid_g20_distributie_vaccinuri.jpg

Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Liderii G20 se angajează să finanțeze distribuția echitabilă a vaccinurilor pentru Covid-19. Reprezentanții celor mai mari 20 de economii ale lumii adoptă duminică o declarație, prin care se asigură că țările sărace nu vor fi lăsate pe dinafară.

”Recunoaștem rolul imunizării extinse ca bun public global”, se arată în documentul G20, văzut de Reuters, potrivit Mediafax.

Liderii grupului subliniază că economia globală afectată de criza provocată de Covid-19 a început să se redreseze, dar recuperarea a rămas inegală, extrem de incertă și supusă riscurilor de scădere.

Proiectul cere creditorilor privați să se alăture moratoriului datoriilor, pe care G20 vrea să-l extindă până la jumătatea anului 2021 și eventual, să susțină un cadru comun pentru gestionarea problemelor creanțelor.

Reprezentanții G20 recunosc de asemenea provocările specifice cu care se confruntă țările din Africa și micile state insulare în curs de dezvoltare, reflectând o recunoaștere a faptului că și unele țări cu venituri medii ar putea avea nevoie de reducerea datoriilor, ca urmare a pandemiei.