Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marcel Ciolacu demisionează din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu primi pensie specială

La fel cum au procedat toți deputații și senatorii USR, liderul PSD - Marcel Ciolacu a anunțat că demisionează din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială. Îl va urma și liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Marcel Ciolacu spune și că Guvernul Orban a ratat o ocazie de a elimina pensiile speciale, anul acesta, când a refuzat să dea în acest sens o ordonanță de urgență:

Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Și liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat că va demisiona, din același motiv cu Marcel Ciolacu:

"Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivităţii, nu al vreunei funcţii. De aceea, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială! Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puţin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin. Ca tânăr politician, cred că a venit timpul să impunem o altă mentalitate în politică. Iar corectitudinea şi cinstea în faţa oamenilor sunt principii care nu pot fi negociate", a spus, pe Facebook, Alfred Simonis.