Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Test la sosire care poate reduce carantina de 14 zile

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Persoanele care sosesc în Anglia vor putea în curând să-și reducă perioada de carantină de la 14 la jumătate dacă plătesc pentru un test Covid după cinci zile, a ministrul britanic al transporturilor. Regulile vor intra în vigoare începând cu 15 decembrie, iar testele firmelor private vor costa între 65 și 120 de lire sterline.

Ministrul Grant Shapps a declarat că schema "va încuraja călătoriile internaționale, apărând în același timp siguranța publicului”. Industria turismului a salutat măsura, dar a descris-o ca fiind "demult necesară".

Urmează anunțului prim ministrului Boris Johnson că Anglia va fi supusă restricțiilor regionale pe trei niveluri "întărite” atunci când carantina se va încheia la 2 decembrie.

În conformitate cu noile reguli de călătorie, pasagerii care sosesc dintr-o destinație care nu se află pe lista coridoarelor de călătorie de pe lista guvernului vor trebui în continuare să se auto-izoleze.

Cu toate acestea, cei ce plătesc pentru un test după cinci zile și revine negativ, nu vor mai trebui să se autoizoleze.

Rezultatele sunt anunțate în mod normal în 24 - 48 de ore. Aceasta înseamnă că oamenii ar putea fi eliberați din carantină la șase zile după sosire.

"Noua noastră strategie de testare ne va permite să călătorim mai liber, să-i vizităm cei dragi și să facem afaceri internaționale. Oferind oamenilor posibilitatea de a testa în ziua a cincea, susținem și industria turismului, care continuă să se refacă din pandemia. " a declarat ministrul Shapps.

Elementul cost

Un pas în direcția corectă - așa descriu companiile aeriene decizia guvernului de a ușura regimul de carantină.

Test Coronavirus
Un test Coronavirus privat costă între 100 și 150 de lire
Sursa imaginii: 
MATTHEW HOWELL

Turismul luptă pentru supraviețuire, așa că orice lucru care ar putea deschide rute și aduce bani necesari este binevenit. Și acest lucru sporește perspectiva vânzării biletelor de vacanță de Crăciun.

Pasagerii vor trebui totuși să intre în carantină - și, în mod realist, un test în ziua a cincea este probabil să-i lase în izolare pentru cea mai bună parte a unei săptămâni în total, în timp ce așteaptă să apară rezultatele.

Apoi testul trebuie făcut privat, iar prețurile tipice variază între £100-150. Pentru o familie de patru persoane, de exemplu, aceasta sporește considerabil costul unei vacanțe de iarnă.

Companiile vor un regim de testare înainte de plecare sau un sistem de teste rapide, regulate și ieftine - care să permită evitarea totală a carantinei, până la introducerea unui vaccin.

Noua măsură urmează anunțului premierului Johnson de înlocuire a carantinei în Anglia cu sistemul regional pe trei niveluri existent înainte de instituirea carantinei pe 5 noiembrie.