Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen Hunor, despre demisia lui Ciolacu și cea a parlamentarilor USR: Populism ieftin

Kelemen Hunor motiune cenzura joc imagine rezolvam ceva

Kelemen Hunor: Eu nu fac un joc pentru imaginea politică
Kelemen Hunor: Eu nu fac un joc pentru imaginea politică
Sursa imaginii: 
arhiva RFI

Demisia lui Marcel Ciolacu din Parlament și cea a senatorilor și deputaților USR nu rezolvă problema pensiilor speciale, declară la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că-și va da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială.

De partea lor, parlamentarii USR ar urma să demisioneze chiar marți, din același motiv.

Kelemen Hunor consideră gesturile populiste: ”Singura soluție echitabilă și corectă dacă vrem să vorbim despre pensiile speciale este ștergerea, abrogarea tuturor pensiilor, inclusiv pensiile magistraților și pensiile foștilor securiști, ofițerilor. Restul este un populism ieftin și nu rezolvă absolut nimic. Trimiteți-i pe domnul Ciolacu și pe cei de la USR la doamna Violeta Alexandru, la Ministerul Muncii, să le explice cum se calculează pensiile. Deci ei nu renunță la nimic, așa cum nu a renunțat domnul Ciolacu nici acum patru ani la nimic, când și-a dat demisia cu o zi înainte de terminarea mandatului, nu va renunța nici acuma la nimic, nici el, nici cei de la USR”.

Liderul UDMR spune care este ”singura soluție echitabilă” la problema pensiilor speciale: ”Noi când am propus ștergerea tuturor pensiilor, inclusiv ale magistraților și foștilor lucrători ai Securității, USR a votat împotrivă. Deci asta este singura soluție echitabilă și corectă, ștergem toate pensiile speciale și pensiile de serviciu, așa cum am propus noi încă de anul trecut”.

 
Kelemen Hunor, despre demisia lui Marcel Ciolacu și cea a parlamentarilor USR