Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Val de demisii în Parlament, în plină campanie electorală. ”Fiecare partid încearcă să puncteze”

Toți senatorii și deputații USR au renunțat marți la funcții, pentru a nu beneficia de pensii speciale. De partea lor, social-democrații Marcel Ciolacu și Alfred Simonis au anunțat și ei că-și vor da demisia în ultima zi de mandat. PNL plusează și cere un plen al Parlamentului, pentru adoptarea legii care abrogă aceste pensii speciale.

Jurnalista Clarice Dinu, redactor-șef la HotNews.ro, spune că toate aceste demisii din Parlament pe fondul pensiilor speciale trebuie privite în cheie electorală: ”Suntem în campanie electorală, fiecare partid încearcă să puncteze. Dacă vorbim despre USR, știm că de-a lungul timpului, parlamentarii USR și liderii partidului au avut o campanie susținută pentru eliminarea pensiilor speciale. Este și un proiect de lege în Parlament, referitor strict la pensiile speciale ale parlamentarilor, depus de USR în 2017, care a murit în comisii, pentru că nici până acum nu a ajuns la vot”.

Ea precizează că ”mutarea domnului Ciolacu pe de altă parte a fost un artificiu de campanie. Cei din PSD spun că Marcel Ciolacu ar fi vrut să-și anunțe această demisie, care ar intra în vigoare în ultima zi de mandat și probabil aștepta finalul campaniei electorale, să fie mai de efect, dar aflând de intenția parlamentarilor USR de a-și depune demisia, le-a luat-o înainte. Practic, le-a luat fața celor de USR”.

 
Clarice Dinu, despre demisiile din Parlament