Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Claudiu Năsui (USR PLUS): Mai sunt privilegii ce trebuie eliminate, de exemplu, diurnele de deplasare

Nu doar pensiile speciale trebuie abrogate, ci și alte privilegii ale parlamentarilor, cum ar fi diurnele pentru deplasare sau cele de prezență, declară la RFI copreședintele USR PLUS București, Claudiu Năsui, deputat și candidat la alegerile parlamentare din șase decembrie.

Claudiu Năsui explică de ce și-au dat demisia în bloc parlamentarii USR: ”Nu ne interesează privilegiul numit pensie specială. Aceste pensii le considerăm ilegitime, injuste, imorale și nu vrem să beneficiem de ele și nu vrem nici măcar să avem posibilitatea să beneficiem de ele, pentru că s-a spus foarte corect în spațiul public că la 65 de ani oricum poți să nu o ceri, dar până la 65 de ani pentru majoritatea dintre noi mai e multă vreme, așa că noi am ales de pe acum să renunțăm la acest drept potențial viitor”.

Copreședintele USR PLUS București spune că nu e vorba doar de pensiile speciale, ci și de alte privilegii, care ar trebui eliminate: ”Vorbim despre foarte multe privilegii pe care cei care sunt în structuri de putere și le arogă (...). Vă dau exemplul diurnelor de deplasare. Sunt 1.000 de euro în plus pe lună per parlamentar, dacă îți declari domiciliul în afara Bucureștiului, asta-i pentru cazare doar. Plus alte sume care ajung pe la încă 2.000 de lei pe lună, pentru diurne de prezență, toate lucrurile acestea neimpozitate. De ce? Doar pentru că sunt parlamentari? Peste salariu, peste indemnizațiile care sunt și alea mari”.

 
Claudiu Năsui, despre pensiile speciale ale parlamentarilor