Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Covid-19| Numărul infectărilor rămâne prea mare. Germania prelungește carantina parțială

brandenburg.jpg

Germania prelungește carantina parțială. Numărul infectărilor rămâne prea mare.
Germania prelungește carantina parțială. Numărul infectărilor rămâne prea mare.
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Cancelarul german Angela Merkel a convenit cu liderii celor 16 landuri prelungirea măsurilor de combatere a pandemiei noului coronavirus până cel puţin pe 20 decembrie. "Numărul infectărilor rămâne la un nivel mult prea mare", a declarat Merkel. Cancelarul a spus totuși că restricţiile vor fi relaxate în timpul sărbătorilor de Crăciun.

Autorităţile germane au impus pe 2 noiembrie o carantină parţială pentru a putea ţine sub control un al doilea val de COVID-19 care a afectat o mare parte din Europa. Barurile şi restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele rămân deschise, potrivit Agerpres, care citează dpa.

Conform măsurilor convenite miercuri, întrunirile private vor fi limitate la cinci persoane din două familii începând cu 1 decembrie. Copiii în vârstă de până la 14 ani sunt scutiţi de aceste prevederi restrictive.

Reuniunile cu participarea a cel mult zece persoane, fără a lua în calcul copiii, vor fi permise de Crăciun pentru ca familiile şi prietenii să poată sărbători împreună.

Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul coronavirus a crescut cu 18.633 şi a ajuns la un total de 961.320, conform datelor zilnice furnizate de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase. Miercuri au fost raportaţi cu 5.015 mai puţini bolnavi faţă de cifra record raportată vineri.

Cu toate acestea, numărul morţilor a crescut cu 410, ajungând la un total de 14.771, în creştere faţă de 305 decese în urmă cu o săptămână şi doar 49 pe 2 noiembrie, când a intrat în vigoare carantina parţială.

La nivel mondial, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a atins 60,005 milioane, iar cel al deceselor 1,4 milioane. În Europa au fost consemnate 1 milion de cazuri noi în numai cinci zile, totalul a ajuns la peste 16 milioane, dintre care 365.000 de persoane au decedat.

Guvernele europene încearcă să impună restricții în viața publică și să permită în același timp familiilor să petreacă Crăciunul, pentru a nu alimenta noi tulburări sociale.