Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Majoritatea regiunilor Angliei - restricții nivel 2 și 3

restrictii_uk.jpg

Restricții Covid în Anglia
Makoritatea regiunilor Angliei sunt clasificate la nivelul 2 și 3 de restricții
Sursa imaginii: 
Jacob King/PA

Majoritatea regiunilor Angliei au fost clasificate la nivelul 2 și 3 de restricții, sistem care va înlocui după 2 decembrie carantina impusă pe 5 noiembrie pentru a combate infecțiile cu Coronavirus. 

Ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, a anunțat lista cu regiunile Angliei și nivelul de restricții care le va fi impus de săptămâna viitoare. În Anglia locuiește peste 80% din populația Regatului Unit. 

La nivelul 1 - risc mediu - figurează doar comitatul Cornwall și insulele Wight și Scilly. 

La nivelul 2 - risc ridicat - a fost inclusă Londra și majoritatea regiunilor din sud și centru, ca și orașul Liverpool din nord vest și unele părți din Yorkshire (nord-est). 

La nivelul 3 - risc foarte ridicat - sunt incluse majoritatea regiunilor din nord și aici se regăsesc marile centre urbane Birmingham, Manchester, Leeds, Newcastle, Leicester, Nottingham, Bristol.

Regulile pentru cele trei niveluri au fost anunțate marți Nivelul 3 este foarte aproape de regulile de carantină totală, în timp ce la nivelurile 1 și 2 restricțiile sunt mai reduse.

Reguli stricte

În regiunile de nivel 1 și 2 guvernul recomandă în continuare munca de acasă, acolo unde este posibil, însă permite întâlnirea a maximum șase persoane înauntru sau afară (numai afară la nivel 2), redeschiderea tuturor magazinelor, a sălilor de forță și în premieră după luna martie participarea spectatorilor în limita de 50% din capacitate sau maximum 4000 (2000 la nivel 2) - care este mai mică - la evenimentele în aer liber și 1000 în sală, în condițiile de distanțare socială. 


Machester carantină
Orașul Manchester este clasificat la nivel 3 - cu cele mai severe restricții

Restaurantele, barurile și hotelurile se redeschid în regiunile de nivel 1 și 2, dar numai în condițiile în care servesc mese substanțiale până la orele 23. 

La nivel 1 și 2 este permisă reluarea călătoriilor interne și internaționale cu evitarea regiunilor de nivel 3. La toate cele trei nivele va fi permisă reluarea nunților cu maximum 15 persoane și a înmormântărilor cu maximum 30 de persoane precum și redeschiderea lăcașelor de cult în condiții de distanțare socială.

Instituțiile de învățământ care au fost deschise pe durata carantinei își continuă activitatea. 

Între timp, nivelul estimat al infectărilor cu Coronavirus s-a redus în Anglia. Oficiul Național de Statistică a estimat că în săptămâna 15 - 21 noiembrie au fost 633000 de cazuri de Coronavirus, o scădere cu 31700 față de săptămâna precedentă.

Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au propriul sistem de restricții.