Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nicușor Dan: Prima ședință de Consiliu General la Primăria Capitalei - în 2 decembrie

mai_multe_ong_audienta_nicusor_dan_urgenta_imediata.jpg

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan
Image source: 
Facebook/Nicușor Dan

În 2 decembrie vor fi aleși viceprimarii Capitalei. Candidatul USR-PLUS pentru funcția de viceprimar general, Vlad Voiculescu, a lansat un atac dur la adresa Guvernului Orban, spunând că a modificat Codul Administrativ iar din această cauză este în situația în care nu își poate prelua funcția, deși au trecut aproape două luni de la alegerile locale. 

Prima ședință de Consiliu General al Municipiului București va fi miercuri, 2 decembrie, anunță Nicușor Dan, care invocă prevederi din Codul Administrativ pentru a explica de ce Vlad Voiculescu nu a fost ales încă viceprimar general al Capitalei.

„Prima ședință de Consiliu (General al Municipiului București -n.r.) va fi miercuri, 2 decembrie”, anunță Nicușor Dan.

El a reamintit de prevederea din Codul Administrativ potrivit căreia nu se aleg viceprimarii până la validarea tuturor consilierilor.

„Unde e greșeala în Codul administrativ? Greșeala a fost că validarea se face în două etape”, adaugă priarul general al Capitalei.

Candidatul USR-PLUS pentru funcția de viceprimar general, Vlad Voiculescu, a lansat un atac dur la adresa Guvernului Orban, spunând că a modificat Codul Administrativ „în mod abuziv, electoral interesat, prostesc și iresponsabil", iar din această cauză este în situația în care nu își poate prelua funcția, deși au trecut aproape două luni de la alegerile locale.