Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franța salută legăturile bilaterale ”imense” cu ocazia Zilei Naționale a României

beaune.jpg

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clément Beaune
Sursa imaginii: 
Facebook

Într-un mesaj transmis Ambasadei României în Franța  cu ocazia Zilei Naționale, Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clément Beaune, evocă «legăturile imense» dintre cele doua țări, «clădite pe cooperare în toate domeniile».

Potrivit oficialului francez, «2020 a fost un an în care ne-am exprimat solidaritatea în criza pe care o traversăm cu toții, dar a fost bogat și în plan bilateral sau în acțiunile pe plan european». Clément Beaune spune că România și Franța au lucrat mult împreună pentru a face ca Europa să avanseze în timpul crizei sanitare. 

Responsabilul francez pentru afaceri europene amintește că în 2020 se împlinesc 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Franța și România și evocă vizita premierului Ludovic Orban la Paris, în luna octombrie.

«Legăturile noastre sunt puternice, ancorate în istorie, limbă, cultură, sunt legături foarte apropiate”, a subliniat oficialul francez. În primele șase luni ale lui 2022, Franța va asigura Președinția Consiliului UE iar Clément Beaune își exprimă dorința ca Bucureștiul și Parisul « să lucreze în continuare, împreună, la agenda europeană comună ».

Mesajul integral al Secretarului de Stat francez pentru afaceri europene poate fi văzut în programul online special pe care l-a pregătit Ambasada României în Franța, începând cu ora 19.00, ora României, pe paginile de Facebook, YouTube și Twitter ale misiunii.