Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ludovic Orban: PNL va câștiga alegerile. Voturile se vor număra la sfârșit

Prim-ministrul a declarat, duminică, la închiderea urnelor, că Partidul Național Liberal a câștigat alegerile, chiar dacă sondajele de opinie îi clasează pe locul al 2-lea, deocamdată.

Conform anunțurilor exit-poll de la ora 21:00, realizat de CURS-Avangarde, Partidul Social Democrat câștigă alegerile parlamentare cu 30,5%, urmat de Partidul Național Liberal, cu 29%.

Sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de forțele democratice euro-atlantiste care respectă cetățeanul pentru a putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile care sunt exprimate între orele 19,30 și 21,00, nu sunt cuprinse voturile extrem de numeroase exprimate în diaspora și care continuă să se exprime în diaspora, luând în considerare marja de eroare și mai ales toate evaluările pe care le-am făcut, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri, atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a spus Ludovic Orban.

În plus, premierul le-a cerut tuturor delegaților PNL din secțiile de votare „să fie mobilizați la maxim și atenți” la procesul de numărare a voturilor din secții:

Solicit către toți delegații din sediile de votare ai formațiunilor politice democratice pro-europene care respectă democrația să fie extrem de atenți la procesul de numărare a voturilor. Nu spun întâmplător acest lucru, pentru că noi cunoaștem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani. Repet: toți delegații din secțiile de votare trebuie să fie mobilizați la maximum și atenți la fiecare vot exprimat de cetățenii români”, a mai spus prim-ministrul Ludovic Orban.