Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacian Cioloș: E clar că vom avea un guvern de coaliție. Nu vom negocia o majoritate cu PSD

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că dacă rezultatele de la exit-poll se mențin, este clar că românii nu au dat un mandat clar niciunui partid.

Cioloș este convins și că viitorul guvern va fi unul de coaliție:

"Nu intenționăm să negociem cu PSD o majoritate. USR-PLUS estă o forță politică matură, care a dovedit că poate rezista și crește. Vom avea în Parlament foarte probabil un număr dublu față de ce avem acum. Este clar că românii nu au dat un mandat clar niciunui partid, deci vom avea un guvern de coaliție. Considerăm că USR-PLUS a primit un mandat foarte clar. România are nevoie de modernizare. Nu intenționăm să negociem cu PSD o majoritate”, a declarat dacian Cioloș.

De asemenea, Dan Barna apreciază că pentrru USR-PLUS este un rezultat „istoric”:

Dacă patru ani cu aproape 9% am reușit să facem agenda în parlament, sunt convins că cu un rezultat dublu vom face și agenda guvernului. Rezultatul spune că nu se va putrea face reformă în România fără USR PLUS”, menționează Barna.

Amintim, potrivit exit-pollului realizat de Curs-Avangarde, alianța USR PLUS este creditată cu 16,4% din voturile de la alegerile parlamentare.