Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Traian Băsescu, despre rezultatul PMP: Partidul a arătat că se poate și fără Băsescu

„Partidul Mișcarea Populară a trecut testul și sunt convins că va avea 7% fără redistribuire”, a declarat președintele de onoare, Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai spus, în glumă, că, dacă partidul obținea mai puțin de 5%, el ar fi vorbit primul duminică seara:

Dacă era rezultatul sub 5% vorbeam eu primul. Pentru PMP aceste alegeri au arătat că se poate și fără Băsescu, pentru că PMP a trecut pragul. Și nu l-a trecut oricum. PMP va avea 7% fără redistribuire. În mod cert se va întâmpla acest lucru. Nu pot să nu mă gândesc că avem alegerile cu cea mai slabă participare, ceea ce va pune mari probleme cu privire la legitimitate pentru patyru ani. Va fi un guvern cu o susținere foarte fragmentată. Asta ar trebui să-i dea de gândit dlui președinte Iohannis atunci când va stimula majoritatea parlamentară și va trebui să-i dea de gândit prezența la urne cât de oportun a fost să forțeze nota pentru aceste alegeri”, a declarat Traian Băsescu.

Președintele PMP, Eugen Tomac a mulțumit votanților fideli ai formațiunii:

Le mulțumim tuturor românilor care au ieșit la vot, în vreme de pandemie. A fost o campanie dificilă, impropriu spus electorală, în condițiile în care nu am putut să ne întâlnim cu românii. Important este că am reușit să trecem acest test”.

De asemenea, Traian Băsescu i-a transmis un mesaj președintelui României: „Klaus Iohannis, indiferent de rezultatul ultimului vot, să trimită PSD în opoziție și, dacă nu se duce singur în afara Parlamentului, să trimită și ProRomânia în opoziție”.