Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen Hunor: Un guvern cu 50% plus câteva voturi nu înseamnă un guvern stabil

kelemen_hunor

Image source: 
www.udmr.ro

Președintele UDRM, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, la închiderea urnelor, că România are nevoie de legea bugetului votată imediat după 20 decembrie. Despre o posibilă alianță pentru guvernare, liderul Uniunii a spus că nu a purtat niciun fel de discuții.

Întrebat dacă a avut discuții despre formarea unei majorități guvernamentale, liderul UDMR, Kelemen Hunor a declarat: „Nu am avut astfel de discuții în această seară, nici în zilele trecute. Pot să vă spun ceea ce am mai spus nu numai în campania electorală, ci în toată această perioadă: România ar avea nevoie - și din punctul nostru de vedere asta ar fi de dorit – de un guvern stabil cu majoritate parlamentară solidă de centru-dreapta. Nu ne-am schimbat părerea, nu ne-am schimbat punctul de vedere, dar până când nu sunt numărate toate voturile mi-e greu să spun mai mult, mai ales că nu există nicio solicitare din partea nimănui să discutăm. Important este să avem un Guvern până în 22 - 23 decembrie și să fie unul stabil, asta înseamnă cel puțin 60% în Parlament. Un guvern cu 50% plus câteva voturi nu înseamnă un guvern stabil și ne vom întoarce în criza politică”, transmite Mediafax.

Despre rezultatul obținut potrivit exit-poll, Kelemen a spus: „E un rezultat bun, echilibrat, un rezultat proporțional, trebuie să așteptăm solicitarea voturilor atât în țară, cât și în străinătate, dar sunt convins că rezultatul nostru de pe 6% va rămâne și va fi un rezultat prin care vom contribui la dezvoltarea societății noastre și la apărarea drepturilor comunității maghiare din România”, a mai spus Kelemen Hunor.