Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alfred Simonis (PSD) la RFI: Nu aș vrea o alianță cu un nou PRM

Alfred Simonis cota unica impozit progresiv.jpg

Alfred Simonis pledează pentru introducerea impozitării progresive
Alfred Simonis pledează pentru introducerea impozitării progresive
Sursa imaginii: 
Facebook/Alfred Simonis

Postul de premier ar trebui să-i revină partidului clasat pe prima poziție după alegerile parlamentare. Iată ce declară la RFI liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, care afirmă pe de altă parte că nu și-ar dori ca social-democrații să facă o alianță cu ”un nou PRM”.

Alfred Simonis spune că ”partidul care se afla pe prima poziție după numărătoare și finalizarea acestei numărători trebuie să fie prima opțiune a președintelui pentru a-i fi atribuit acest mandat de prim-ministru desemnat”.

Întrebat dacă partidul AUR, considerat de unii comentatori politici noul PRM, este un potențial interlocutor pentru PSD, liderul deputaților social-democrați a răspuns că nu știe mai nimic despre formațiunea respectivă: ”Neavând aceste informații, aș fi rezervat în a face declarații. Cu siguranță, nu aș vrea să fac o alianță cu un PRM sau cu un nou PRM. Nu știu dacă AUR este în această formulă. Până la urmă, ceea ce vă spuneam eu era nu că PSD va forma viitorul Guvern, dacă se va afla pe prima poziție, ci că în democrație, PSD-ul dacă va câștiga alegerile, va trebui să fie prima opțiune a președintelui (...). Avem o Constituție și o democrație relativ consolidată, trebuie să respectăm jocul democratic și opțiunea majorității românilor”.

 
Alfred Simonis, despre exit-poll-urile de la alegerile parlamentare