Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ludovic Orban: Am propus ca fiecare să scrie un nume de premier și toți am scris numele lui Cîțu

Preşedintele PNL a anunţat că Biroul Politic Naţional al liberalilor a decis, cu o singură abţinere, ca Florin Cîţu să fie propus pentru funcţia de premier al României.

Ludovic Orban și-a declarat întreaga susținere pentru Florin Cîțu, despre care crede că era cea mai bună soluție posibilă în acest moment:

Am convocat reuniunea BPN al PNL pentru a decide propunerea PNL pentru funcţia de premier. Cu o singură abţinere, BPN al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu. În BPN am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Guvernului. E vorba de USR-PLUS şi UDMR. Vom purta discuţii şi cu minorităţile din Camera Deputaţilor. Este indicată clar posibilitatea unei majorități.

Va fi o echipă de negociere condusă de mine și de Cîțu care să negocieze formula de guvern și programul. A fost propunerea președintelui ca fiecare să scrie propunerea de premier și fiecare a scris același lucru. Nu este întâmplătoare această propunere, va urma o perioadă dificilă.

Dl. Cîțu cunoaște foarte bine problemele și în mare parte are și pregătite soluții. Despre propunerea lui Ciucă? Vehicularea de nume de candidați nu îmi stă în fire. Am preferat să anunț propunerile stabilite în forutile statutare. S-au vehiculat niște nume, niciunul nu a plecat de la mine. Propunerea a fost acceptată de USR și UDMR? Vor urma pașii de negociere, începând de mâine. Vă va aparține șefia Camerei? E în cadrul mandatului de negociere. Nu a fost propunerea mea. E nevoie de sprijin pentru a adopta proiectele de lege, pentru că nu vom avea o majoritate parlamentară foarte largă”, a declarat Ludovic Orban.