Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Kelemen Hunor: Sâmbătă încep discuțiile oficiale între PNL, USR-PLUS și UDMR pentru guvernare

Ce spune Kelemen Hunor interzicere avort Romania.jpg

Kelemen Hunor, explicații după participarea la Summit-ul pentru Demografie de la Budapesta (Sursa foto: Facebook/UDMR-arhivă)
Kelemen Hunor, explicații după participarea la Summit-ul pentru Demografie de la Budapesta (Sursa foto: Facebook/UDMR-arhivă)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, anunţă că a avut, joi dimineaţă, "o discuţie informală" cu liderii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, şi cu preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, în prezenţa şefului statului, Klaus Iohannis.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor anunţă, după întâlnirea de la Cotroceni, că sâmbătă vor începe discuţiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune.

”Astăzi dimineaţă, în prezenţa preşedintelui statului am avut o discuţie informală cu preşedinţii PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, respectiv cu preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache. Concluzia întâlnirii este că sâmbătă vom iniţia discuţiile oficiale între cele trei partide – PNL, USR-PLUS şi UDMR – în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi a guvernării comune”, a scris liderul UDMR pe Facebook.

Șeful statului s-a întâlni joi dimineață cu liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR pe tema majorităţii parlamentare şi a formării Guvernului. Discuția a avut loc după ce PNL l-a propus pe actualul ministru de Finanţe, Florin Cîţu, pentru postul de premier.

„Cu o singură abținere, Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu”, a spus, miercuri seară, Ludovic Orban.

Reacțiile nu au întârziat să apară imediat după anunț.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a spus că Florin Cîțu nu este o propunere serioasă, ci „de etapă”, în așteptarea altor mișcări.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a afirmat că PSD nu va vota un astfel de guvern. „Românii i-au sancționat pe toți, nu doar pe Orban”.

La rândul său, președintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a spus că, indiferent de propunerea de premier pe care o va face președintele Klaus Iohannis, USR PLUS va testa „apetitul” premierului desemnat de a se angaja la reforme.

Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a catalogat propunerea PNL pentru funcția de premier drept „o glumă”, „o cacealma” cu care președintele intenționează să își impună Guvernul.