Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD, primul partid invitat la consultările de la Cotroceni

Coronavirus Klaus Iohannis impreuna criza.jpg

Sursa imaginii: 
presidency.ro

Zilele trecute liderul social democrat, Marcel Ciolacu, spunea că PSD nu va merge la consultările de la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier, dacă nu va fi primul invitat, în calitate de câștigător al alegerilor parlamentare.

Președintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni președinții partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlament, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de premier. Consultările vor avea loc luni, iar PSD este primul partid invitat, potrivit Administrației Prezidențiale.

Conform sursei citate, consultările vor avea loc luni, 14 decembrie a.c., după următorul program:

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 13:00 – Alianța USR-PLUS;
Ora 14:00 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 16:00 – Minorități naționale reprezentate în Parlament.

Zilele trecute liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea că partidul nu va merge la consultările de la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier dacă nu va fi primul invitat, în calitate de câștigător al alegerilor parlamentare.

Date finale BEC

PSD, PNL, USR PLUS, AUR și UDMR au trecut pragul electoral la alegerile de duminică și vor forma viitorul Parlament, potrivit datelor finale anunțate de Biroul Electoral Central. PMP și ProRomânia nu au trecut pragul electoral.

PSD a obținut la Camera Deputaților 28,9%, iar la Senat 29,32%

PNL a primit 25,19% la Camera Deputaților, în timp ce la Senat a primit 25,58%.

La Camera Deputaților USR PLUS a înregistrat 15,37% din voturi și 15,86% la Senat.

AUR a înregistrat un scor de 9,08% la Camera Deputaților și 9.17% la Senat, iar UDMR 5,74% la Camera Deputaților și 5,89% la Senat.

PMP și ProRomânia nu au trecut pragul electoral. PMP a primit 4,82% din voturi la Camera Deputaților și 4,93% la Senat, iar ProRomânia - 4,09% la Camera Deputaților, iar la Senat 4,13.

Potrivit reprezentanților BEC, datele sunt obținute din centralizarea rezultatelor înainte de soluționarea contestațiilor depuse la Biroul Electoral Central.