Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD îl propune pe dr. Alexandru Rafila premier. Ciolacu: " Cîțu este groparul economiei românești"

ciolacu.jpg

Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Președintele PSD, Marcel Ciolacu
Sursa imaginii: 
Facebook

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat joi seara că PSD îl propune pe Alexandru Rafila premier fie pentru un guvern minoritar, fie de uniune națională. Alexandru Rafila nu va fi prezent luni la consultările de la Palatul Cotroceni pentru că e în continuare în izolare, după ce soția sa a fost confirmată cu COVID-19.

„Venim în fața românilor cu o popunere decentă, reală, valoroasă, recunoscută atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Am văzut și propunerea PNL și agreată de președintele Iohannis în persoana dlui Cîțu, groparul economiei românești. Criteriile care au cântărit cel mai mult au fost de om de partid și om obedient președintelui. Este cazul ca președintele, PNL și USR să recunoască că au pierdut alegerile și să nu transformăm această perioadă într-o ciolaniadă”, a declarat Marcel Ciolacu. El a adăugat că cel mai corect din partea președintelui Klaus Iohannis ar fi ori să accepte un guvern minoritar PSD condus de Alexandru Rafila, ori un guvern de uniune națională în care partidul care a câștigat alegerile să propună premierul, tot pe Rafila.

Liderul PSD a precizat că Alexandru Rafila este în continuare în izolare și nu va fi luni la Cotroceni, dar că nu știe dacă rezultatul acestuia la testul COVID este pozitiv.

„N-am comunicat cu domnia sa astăzi să știu care e rezultatul testului. (…) Îi urez sănătate și sper să gestioneze cât mai bine. Soția e confirmată pozitiv și cel puțin ieri erau toate lucrurile în regulă”, a spus Marcel Ciolacu.