Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


USR-PLUS, PNL și UDMR vor relua discuțiile duminică

orban_tataru.jpg

Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

Reprezentanții PNL, USR-PLUS și UDMR îți vor relua duminică discuțiile, fiindcă întâlnirea de sâmbătă s-a încheiat fără un rezultat, după circa șase ore.

Cele trei formațiuni politice anunță, într-un comunicat comun, că echipele de negociere ale partidelor au avut doar o primă rundă de discuții pentru constituirea noii majorități parlamentare:

A fost convenită structurarea negocierii pe trei paliere, cel politic, cel legat de programul de guvernare și cel privitor la funcționarea majorității parlamentare.

La negocierile politice fiecare formațiune și-a prezentat punctul de vedere referitor la organizarea și funcționarea coaliției.

În ceea ce privește programul de guvernare, a fost stabilită structura acestuia și modul în care se armonizează programele celor trei formațiuni politice, fiind făcute progrese pe o serie de capitole.

Totodată, s-au convenit coordonatele activității comune la nivel parlamentar care stau la baza funcționării majorității.


Liderii celor trei formațiuni și-au afirmat voința de a oferi împreună o formulă de guvernare stabilă României, care să asigure cele mai bune soluții pentru ieșirea din criză și pentru realizarea reformelor de care are nevoie România”, scrie în comunicatul, semnat de Ludovic Orban – președintele PNL, Dan Barna – co-președinte USR-PLUS, Dacian Cioloș - co-președinte USR-PLUS și Kelemen Hunor – președinte UDMR.