Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Blocaj total în negocierile PNL, USR-PLUS și UDMR

A doua rundă de discuții, programată duminică, a fost suspendată la propunerea lui Ludovic Orban, urmând ca fiecare partid să meargă luni la Cotroceni cu propunerea proprie pentru postul de prim-ministru.

Liderii celor trei formațiuni politice s-au întors duminică la masa negocierilor, însă doar pentru două ore și pentru a consemna un nou blocaj.
Nu s-a înregistrat niciun progres, după ce sâmbătă nu au reușit să cadă de acord asupra împărțirii funcțiilor de premier, președinte al Camerei Deputaților și președinte al Senatului.
Conform „HotNews”, discuțiile au fost sistate la propunerea lui Ludovic Orban.
Liderii celor trei partide au convenit să se revadă după consultările de la Cotroceni care sunt programate luni și la care fiecare partid va merge să discute cu Klaus Iohannis despre propria propunere de premier.
Duminică s-a căzut, totuși, de acord asupra unui punct: un acord politic anti-traseism, la propunerea UDMR.
Amintim, ieri, cele două variante propuse de liberali, care au început de pe poziții „de forță” negocierile, au fost respinse de USR-PLUS și UDMR. Mai exact, Ludovic Orban a propus ca cele trei posturi să fie discutate separat, iar apoi, când discuțiile s-au blocat în jurul funcției de la camera Deputaților a avansat opțiunea unei competiții deschise în Parlament, câștigătorul garantând prin acord scris că va susține candidatul celuilalt partid la șefia Senatului.
TEXT VOX