Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD propune guvern de uniune națională. Ciolacu: Nu ne permitem o majoritate fragilă în Parlament

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, după consultările de la Cotroceni, că preşedintele Klaus Iohannis a recunoscut că alegerile au fost câştigate de PSD şi a felicitat această formaţiune. PSD l-a propus pe Alexandru Rafila pentru funcţia de premier, şeful statului apreciind că este o propunere ”onorabilă”, potrivit lui Ciolacu. PSD i-a propus preşedintelui un guvern de uniune naţională.

PSD i-a prezentat președintelui Klaus Iohannis propurea de premier, Alexadru Rafila, subliniind că cea mai bună soluție pentru România este un guvern de uniune națională. „Nu ne permitem o majoritate fragilă în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Am menționat faptul că acele negocieri ridicole de la Vila Lac nu au ce căuta în democrația reală. Vom aștepta finalizarea tuturor negocierilor pentru a trage o concluzie. Am insistat că România trece printr-o perioadă complicată atât în ceea ce privește criza sanitară, cât și criza economică și nu ne permitem o majoritate în Parlament fragilă”, a declarat liderul social-democraților după consultări.

PSD consideră că un guvern de uniune națională este cea mai bună soluție în acest moment pentru România: „Normal în această construcție politică partidul care a câștigat alegerile trebuie să desemneze primul-ministru în persoana domnului Alexandru Rafila”.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis i-a întrebat pe cei din PSD cu cine ar putea forma majoritatea parlamentară pentru un guvern condus de Alexandru Rafila, Ciolacu a răspuns că toate forțele politice ar fi reprezentate.