Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avocata Diana Șoșoacă (AUR) a purtat masca sub nas la consultările cu șeful statului

original_consultari_cu_partidele_-_aur_14_dec_2020_15.jpg

Avocata Diana Șoșoacă (stânga) la consultările de la Cotroceni
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Călin Georgescu este propunerea AUR pentru funcția de prim-ministru, pentru că îl recomandă experiența internațională și faptul că este „cinstit, patriot și bun profesionist”, spune copreședintele AUR George Simion. "Aş vrea să mă adresez alegătorilor PSD, dacă sunt mulţumiţi de propunerea pe care PSD a făcut-o şi să facă o comparaţie între Alexandru Rafila, cel care a fost de acord cu închiderea noastră în case şi cu măsuri abuzive împotriva bătrânilor noştri, să-l compare pe Alexandru Rafila cu Călin Georgescu", a precizat Simion.

Copreşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor George Simion a afirmat, după consultările luni de la Cotroceni, că partidul susţine numirea lui Călin Georgescu ca premier şi a lui Florin Colceag ca ministru al Educaţiei, plus redeschiderea şcolilor, restaurantelor, teatrelor şi sălilor de spectacol, transmite News.ro. El a adăugat că a discutat la telefon cu Marcel Ciolacu şi cu lideri ai PNL şi AUR este deschis la dialog, însă „nu va lua parte la nicio coaliţie de guvernare politică”. Simion a adăugat că i-a oferit şefului statului un cadou şi anume o hartă a României Mari, a mai precizar George Simion.

Să fie patrioţi, iubitori de neam, cinstiţi integri şi să fie buni profesionişti. Am venit cu încă o propunere - vrem sub orice formă redeschiderea şcolilor şi dacă se va forma cumva o coaliţie de guvernare partinică, singura noastră doleanţă este ca domnul Florian Colceag, un expert în educaţie să ajungă ministrul Educaţiei şi şcolile să fie redeschide de urgenţă, pentru că sute de mii de copii şi familiile acestora suferă. Participăm la aceste consultări din condescendenţă instituţională. Am venit chiar cu un cadou. I-am înmânat o hartă a României Mari, a României întregi de la Nistru până la Tisa, aşa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu. O hartă a vegetaţiei din timpul României Mari care era foarte verde. Aveam foarte multe păduri şi am tras un semnat de alarmă legat de pădurile României. (...) Ne-a răspuns domnul Klaus Iohannis, ne-a spus că nu se prefigurează a se forma o majoritate parlamentară, nici pe partea dreapta, nici pe cea stângă. Noi se pare că de la AUR am încurcat multe calcule şi ne bucurăm de asta. Există soluţia să lase bătaia pe ciolan şi să se întoarcă către popor şi preşedintele Iohannis şi partidele politice. Un guvern format din Călin Georgescu premier şi profesionişti adevăraţi”, a declarat George Simion după ieşirea delegaţiei AUR de la consultările cu preşedintele României la Cotroceni.

Chestionat dacă s-a testat înainte să meargă la Cotroceni, Simion a replicat: „De sarcină sau de ce? Nu, nu ni s-a solicitat acest lucru. A fost numai un zvon în presă. Nu a existat aceste detaliu”.

Întrebat de ce nu poartă mască, copreşedintele AUR a spus: „Pentru că aţi venit dumneavoastră să îmi luaţi interviuri. După ce termin aceste interviuri îmi pun masca”.

Diana Şoşoacă, viitor parlamentar AUR, a purtat masca sub nas în timpul consultărilor cu șeful statului.

Noi am respecat protocolul. Am respectat absolut toate legile. Mi s-a spus că nu pot să intru fără mască şi am arătat adeverinţa. M-au rugat frumos să îmi pun măcar pe gură Mi s-a spus că trebuie să o port măcar pe gură. Am ţinut-o pe gură şi la sfârşitul întâlnirii cu domnul Iohannis, înainte de a ne despărţi mi-am dat jos masca. Este un semnal pentru că şi noi, oamenii care suferim de anumite boli şi suntem exceptaţi de la purtatul măştii, avem drepturi în această ţară. După care am ieşit fără mască de acolo şi am ieşit cum mă vedeţi aici”, a completat Şoşoacă.

Preşedintele Klaus Iohannis are consultări luni cu partidele parlamentare în vederea desemnării unui premier. Alianţa USR-PLUS îl propune prim-ministru pe Dacian Cioloş, în timp ce PNL îl susţine pe Florin Cîţu, iar PSD pe Alexandru Rafila.