Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noua ofertă a USR. Dan Barna: ”Haideți să fim inteligenți”

dan_barna.png

Sursa imaginii: 
Facebook / Dan Barna

Liderul USR, Dan Barna, propune ca liderii celor trei partide care ar urma să compună noua majoritate parlamentară să fie vicepremieri în viitorul Guvern, iar preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie preluată de Cătălin Drulă, liderul deputaților USR. 

”Ultimele zile ne-au arătat cât de uşor se poate aluneca în logica vechilor coaliţii de conjunctură, în care germenii instabilităţii sunt stabiliţi de la început, ori lucrul acesta este de neacceptat. (...) 

Dacă este o miză importantă în aceste zile pentru România, aceasta este Programul de guvernare, iar aceste lucruri trenează pentru că se percepe că suntem într-un blocaj legat de alocarea funcţiilor pentru partide sau, şi mai fals, că suntem într-o chestiune legată de ambiţii personale ale liderilor celor două partide din conducerea coaliţiei, respectiv a mea şi a domnului Ludovic Orban”, a afirmat, marţi, Dan Barna într-o declaraţie de presă postată pe pagina sa de Facebook.

Acesta a afirmat că discuţia ”nu este despre poziţii, ci este despre o alocare echilibrată şi despre o şansă ca această coaliţie să funcţioneze şi să meargă mai departe”.

Liderul USR a afirmat că a propus mai multe soluţii, refuzate până acum de către PNL.

”Încercăm o nouă soluţie, încercăm o nouă deschidere şi propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. Considerăm în continuare că echilibrul acestei coaliţii trebuie să existe.

Pe cale de consecinţă, o să-l propunem  pe liderul de grup al parlamentarilor USR PLUS, Cătălin Drulă, un coleg cu experienţă semnificativă (...) Îi propun lui Ludovic Orban şi lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest Guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru ceea ce înseamnă viitorul României, a spus Dan Barna. 

Acesta a precizat că un Guvern condus de un premier care va avea ca vicepremieri liderii celor trei partide din coaliţie va fi ”serios, credibil şi nu va mai avea nevoie de comitete şi comiţii pentru luarea deciziilor”.

”Suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment”, a mai declarat Barna, precizând că va fi nevoie de un echilibru în alocarea poziţiilor.

”Domnule Orban, domnule Kelemen, haideţi să fim inteligenţi, haideţi să dăm un mesaj  responsabil, după 30 de ani de balet politic”, şi-a încheiat Barna declaraţia de presă.

În prezent negocierile pentru formarea noului guvern sunt în impas. După întâlnirea de ieri de la Palatul Cotroceni a liderilor coaliției de dreapta, președintele Iohannis declara că deocamdată ”nu sunt întrunite condițiile pentru a forma un nou guvern” și că negocierile se vor prelungi.