Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PNL, USR PLUS, UDMR - negocieri reluate: Toate soluțiile sunt pe masă

orban_guvern_facebook_guvernul_romaniei.jpg

Președintele PNL, Ludovic Orban
Sursa imaginii: 
Facebook

Liderii PNL, SUR PLUS și UDMR au reluat discuțiile pentru fomarea coaliției de guvernare și a noului Executiv. Președintele liberal, Ludovic Orban, a subliniat că "toate soluțiile sunt pe masă. Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a precizat că "fiecare dintre părți și-a manifestat flexibilitatea". 

Ludovic Orban, Dan Barna, Dragos Tudorache şi Kelemen Hunor au dat o declaraţie comună joi după ce au avut o întâlnire în vederea negocierilor pentru formarea unei coaliţii de guvernare. Liderul PNL a spus că cele trei partide au decis să continue discuţiile, liderul USR a precizat că fiecare parte şi-a exprimat mandatul de negocieri şi o anumită flexibilitate, iar liderul UDMR a afirmat că toate soluţiile rămân pe masă din punct de vedere politic. Cei trei s-au văzut joi la o vilă de protocol din Capitală, transmite News.ro.

„Am decis să continuăm discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui Guvern. Nu am stabilit un termen limită. Am stabilit să continuăm discuţiile. Vom comunica rezultatul pe măsură ce se ajunge la înţelegere pe diferite teme. Variantele sunt pe masă”, a declatat Ludovic Orban.

De asemenea, Dan Barna a explicat că vor începe colegii de la partide să lucreze împreună pentru programul de guvernare. O întâlnire în acest sens are loc joi, de la ora 17.00.

„Colegii noştri vor reîncepe să lucreze împreună tocmai pentru că programul de guvernare e prioritatea principală a acestei coaliţii. Astăzi de la ora 17.00 colegii vor începe să lucreze. Mâine vor continua discuţiile şi pe partea politică. Fiecare partid şi-a exprimat mandatul. În întâlnirea de astăzi fiecare dintre părţi şi-a exprimat o anumită flexibilitate. Suntem dispuşi să găsim o soluţie care să facă o coaliţie stabilă”, a subliniat Barna.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a spus că toate soluţiile rămân pe masă şi e convins că până la finalul anului acesta vom avea nu Guvern.

„Singur soluţie bună pentru România e această majoritate formată cu PNL, USR-PLUS şi UDMR. Toate soluţiile rămân pe masă din punct de vedere politic. Sunt convins că până la sfârşitul anului vom avea un Guvern funcţional, fiindcă intenţia noastră e să avem o guvernare responsabilă şi eficientă. Toate soluţiile rămân pe masă, vom găsi cea mai bună soluţie pentru România”, a adăugat Kelemen Hunor.