Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Seidler: Într-o negociere, unul pleacă din Timișoara, altul din Iași și se întâlnesc la Sighișoara

Negocierile privind programul de guvernare au fost reluate, declară la RFI reprezentantul USR PLUS Cristian Seidler, deputat și vicepreședinte al formațiunii. El se arată optimist că discuțiile referitoare la formarea coaliției vor fi un succes.

Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au convenit să reia negocierile pentru formarea coaliției de guvernare. Ei au declarat că toate variantele sunt pe masă.

Întrebat dacă asta înseamnă că se va ajunge la un acord, deputatul Cristian Seidler a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, acest lucru era evident de la bun început, pentru că toate cele trei formațiuni politice, PNL, UDMR, USR PLUS, au spus de la bun început că își doresc să formeze o coaliție și după cum știm și din viața de zi cu zi, prima condiție pentru a putea ajunge la o înțelegere este să-ți dorești să ajungi la o înțelegere”.

Vicepreședintele USR precizează că negocierile privind programul de guvernare au fost reluate: ”S-au reluat discuțiile încă de ieri referitoare la programul de guvernare. Noi vedem acolo accentul principal. Sigur, înțelegem că din perspectiva apetenței publice pentru știri, e mai interesantă disputa pe împărțirea de portofolii, dar din punctul nostru de vedere, accentul pe această întreagă discuție trebuie să fie și să rămână pe programul de guvernare (...). Într-o negociere, ca să dau așa o imagine, pornește unul din Timișoara, celălalt de la Iași și se întâlnesc probabil undeva pe la Sighișoara, dacă vor să ajungă la o înțelegere”.

 
Cristian Seidler, întrebat dacă crede că se va ajunge la un acord privind formarea coaliției de guvernare