Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Bibi Netanyahu se vaccinează în direct la televizor ca să dea un exemplu

bibi_netanyahu.jpg

Alegeri Israel:  Benjamin Netanyahu clamează victoria, dar avansul său e fragil. Urmează negocieri pentru formarea unei coaliții
Alegeri Israel: Benjamin Netanyahu clamează victoria, dar avansul său e fragil. Urmează negocieri pentru formarea unei coaliții
Sursa imaginii: 
AFP

Premierul Benjamin Netanyahu a devenit sâmbătă primul cetăţean israelian care se vaccinează împotriva COVID-19 şi le-a cerut conaţionalilor lui să-şi depăşească temerile şi scepticismul, cu o zi înaintea lansării oficiale a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus.

''Este un moment emoţionant'', a spus Netanyahu (71 de ani), care a adăugat că actuala pandemie de COVID-19 este ''cea mai dură cu care s-a confruntat umanitatea în ultimii 100 de ani''.
La rândul său, ministrul sănătăţii israelian Yuli Edelstein a spus că ''vaccinul este sigur''.  Cei doi demnitari au fost imunizați cu vaccinul Pfizer la Centrul Medical Sheba din Tel Hashomer. După ce au fost vaccinați premierul și ministrul Sănătății din Israel, alte 50 de cadre medicale au primit serul.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a fost în autoizolare preventivă, de luni până vineri, după ce a a avut contact cu o persoană diagnosticată cu infecţia Covid-19, a anunţat Guvernul israelian, conform site-ului Ynetnews.com.

În Israel, într-o primă etapă, vor fi vaccinaţi medicii şi asistenţii medicali, după care vor urma persoanele în vârstă. Campania de vaccinare din Israel trebuia să înceapă iniţial pe 27 decembrie, dar a fost devansată cu o săptămână. Primele doze de vaccin au ajuns în Israel în urmă cu o săptămână, obiectivul fiind administrarea unui număr de 60.000 de doze în fiecare zi.