Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Românii ar putea primi cadou de Crăciun un nou guvern

big_dsc_1055.jpg

Sursa imaginii: 
www.gov.ro

Premierul susținut de PNL, USR PLUS și UDMR , Florin Cîțu, a declarat, sâmbătă seara, că negocierile vor fi terminate duminică, cel târziu luni. El a declarat că au fost deja agreate capitole din programul de guvernare între echipele celor 3 partide.

„Sunt măsuri care pot fi implementate foarte curând, cu impact imediat pentru România”, a spus Florin Cîțu. Președintele USR PLUS, Dan Barna, a spus, la rândul său, că obiectivul este să fie învestit un Guvern până la Crăciun. „Nimeni nu este pe deplin fericit, nimeni nu este pe deplin nefericit. Sperăm că duminică, cel târziu luni, cum a spus și domnul premier vom avea programul de guvernare finalizat. Obiectivul pe care îl avem cu toții în vedere este să avem un Guvern până la Crăciun sau între Crăciun și Revelion”, a spus Dan Barna.

Între timp, negocierile privind funcțiile în viitoarea administrație centrală au avansat și ele : Partidul Național Liberal va numi conducerea ANAF, iar USR PLUS pe cea a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, potrivit rezultatului negocierilor de sâmbătă din coaliția de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR, potrivit unor surse politice citate de G4media.ro.

Partidele din coaliție au discutat despre gestionarea agențiilor guvernamentale unde numirile sunt politice, iar Fiscul și Casa pentru Asigurări de Sănătate sunt două dintre cele mai importante instituții. Liderii coaliției au declarat sâmbătă seară că negocierile au vizat doar acele instituții conduse de demnitari numiţi cu un mandat politic. În schimb, la agențiile și autoritățile conduse de directori generali care sunt funcţionari publici, posturile de conducere vor fi ocupate doar prin concurs.