Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Diana Șoșoacă va conduce Comisia pentru abuzuri a Senatului

sosoaca_diana.jpg

Parchetul General anunță că a deschis dosar penal după incidentele de la Răchiteni
Parchetul General anunță că a deschis dosar penal după incidentele de la Răchiteni
Sursa imaginii: 
facebook

Senatoarea AUR va fi președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii.

Diana Șoșoacă, protagonista unui scandal în Senat încă din prima sa zi de mandate, fiindcă nu a purtat masca de protecție, a fost numită în ședința în care componenţa comisiilor parlamentare a fost adoptată, în unanimitate, în plenul Senatului.

Prin urmare, Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii va fi formată din:

Diana Şoşoacă (AUR) - președinte

Ion Prioteasa (PSD) - vicepreşedinte

Raluca Ioan (PNL) - secretar

Amintim, luni, în prima sa zi de mandat în Senat, avocata Diana Șoșoacă a apărut fără mască de protecție și a făcut live-uri pe Facebook din sala de plen. Ea a susținut că are o adeverință prin care i se recomandă să nu poarte mască din cauza unei afecțiuni medicale. Și la consultările de la Cotroceni a purtat masca sub nas, invocând atunci tot o adeverință emisă de medic.

După un val de critici, Comisia de validare a Senatului a solicitat Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică să facă verificări privind modul în care Diana Șoșoacă a obținut adeverința medicală de la un medic de familie în care i se recomandă să nu poarte masca de protecție.

DSP București a transmis că o astfel de adeverință trebuie eliberată de un medic de medicina muncii de la Senat, nu de un medic de familie. Așadar, Șoșoacă a purtat mască de protecție în timpul depunerii jurământului:

"Aș vrea să menționez că obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”, a susținut ea după depunerea jurământului.

Diana Iovanovici-Șoșoacă a devenit cunoscută prin videoclipurile în care a militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, preum purtarea măștii. Ea a atras atenția opiniei publice în scandalul pelerinajului de Sfântul Andrei. A fost avocata Arhiespiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a dat în judecată autoritățile din Constanța pentru a ridica restricțiile:

"E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a spus avocata, care în 30 noiembrie a mers la slujba oficiată de IPS Teodosie la Peștera Sfântului Andrei.

Când un jurnalist i-a atras atenția că este pandemie, avocata a răsăuns:

"Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. Este totul o mascaradă“.

În plus, Șosoacă a atras atenția și printr-un discurs ținut la Iași împotriva măsurilor luate de către autorități care impuneau restricții cu prilejul pelerinajului de Sfânta Parascheva:

"Cine e Iohannis să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Parascheva? I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă oprești tu pe mine!”, a declarat atunci Diana Șoșoacă.