Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Cîțu a fost numit oficial prim-ministru de către Klaus Iohannis

citu_si_iohannis.jpg

Sursa imaginii: 
youtube

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, după consultările cu majoritatea de dreapta formată din PNL, USR/PLUS și UDMR, că a decis să-l desemneze pe actualul ministru de Finanțe - Florin Cîțu, pentru postul de premier al României.

Klaus iohannis a declarat că, de la primele consultări pe care le-a avut săptămâna trecută cu partidele politice, coaliția PNL - USR/PLUS - UDMR „și-a dovedit deja majoritatea în Parlament”:

Am avut azi o nouă rundă de consultări cu partidele reprezentate în noul Parlament. Săptămâna trecută, după prima rundă, am spus că e nevoie de încă câteva zile pentru cristalizarea lucrurilor. Între timp, o coaliție PNL - USR/PLUS - UDMR și-a dovedit deja majoritatea în Parlament și astăzi liderii formațiunilor s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru premier. Am decis să-l desemnez pe Florin Cîțu pentru poziția de premier”.

Florin Cîțu:

România trece printr-o criză dublă, de sănătate și economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate și să așeze economia pe picioarele ei. Fiecare ministru va avea obiective clare, care vor fi monitorizate trimestrial. Vă asigur, domnule președinte, de un parteneriat onest, pentru că avem același obiectiv, dezvoltarea României”.

Amintim, președintele s-a întâlnit marți la Cotroceni, în a doua rundă de consultări, cu partidele parlamentare, pentru desemnarea premierului, iar PSD nu a participat.

Liderii noii coaliții de guvernare: Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș și Kelemen Hunor, au mers împreună pentru a-l propune pe Florin Cîțu premier, iar președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pentru viteza cu care s-au purtat negocierile.

Noul premier - Florin Cîțu a promis că în următoarele 24 de ore va anunța componența cabinetului său, iar miercuri seară va organiza deja o primă ședință de guvern.


Sursa imaginii: 
youtube