Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Daniel Fenechiu (PNL): Ministrul propus la Educație, Sorin Cîmpeanu, un profesor valoros

Sorin Cîmpeanu, propus ca ministru al Educației în Guvernul condus de Florin Cîțu (Sursa foto: Facebook/Sorin Cîmpeanu)

Senatorul PNL Daniel Fenechiu le răspunde la RFI organizațiilor neguvernamentale care au cerut ca Sorin Cîmpeanu să nu fie propus ca ministru al Educației: ”Este un nume, un profesor valoros, iar protecția acordată plagiatorilor nu a fost nicicum demonstrată”.

Mai multe organizații civice au cerut PNL să nu-l desemneze pe Sorin Cîmpeanu ca ministru al Educației, din cauza traseismului său politic (fost membru ALDE și Pro România) și pentru că atunci când a mai fost ministru, a propus ca plagiatorii să renunțe la titlul de doctor și să scape astfel de consecințele legii.

Daniel Fenechiu spune că Sorin Cîmpeanu este un profesor valoros: ”E complicat să ajungi la performanța domnului Cîmpeanu, rector, președintele Consiliului Rectorilor, fost ministru și să nu existe oameni care să-ți găsească ceva. Domnul Cîmpeanu este o persoană percepută ca un profesor valoros și decent, cu o foarte bună experiență managerială, iar faptul că există și obiecții la adresa domniei sale e un lucru care ține de democrație, de dreptul fiecărui specialist sau al societății civile de a avea un alt punct de vedere. În mod concret, această protecție a plagiatorilor n-a fost nicicum demonstrată”.

Întrebat dacă traseismul politic al lui Sorin Cîmpeanu este un fapt demonstrat, senatorul PNL a răspuns: ”Eu nu sunt mai catolic decât Papa și știu foarte bine că în ipoteza în care nu am fi fost ajutați de câțiva senatori și deputați, iar aici domnul Cîmpeanu a avut un rol foarte important, că domnia sa a venit cu o echipă la PNL, nu am fi reușit să dărâmăm Guvernul Dăncilă și să instaurăm Guvernul Orban”.

Întrebat dacă PNL îl recompensează astfel pe Sorin Cîmpeanu, Daniel Fenechiu a replicat: ”Eu sunt convins că nu are nici o legătură desemnarea lui ca prim-ministru cu faptul că a schimbat tabăra. Cîmpeanu este un nume în educație, faptul că rectorii l-au ales președinte al comitetului rectorilor e o recunoaștere, este rectorul unei universități prestigioase din România, iar faptul că a fost desemnat ca ministru al Educației ține de competențele sale și nu de mișcările sale politice. Cine crede altceva este în eroare”.

 
Daniel Fenechiu, despre nominalizarea lui Sorin Cîmpeanu ca ministru al Educației