Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciuhodaru: Vaccinarea anti-Covid-19 ar trebui să meargă în paralel cu testarea extinsă gratuită

Tudor Ciuhodaru PSD certificat Covid val cinci.jpg

Sursa foto: Facebook/Tudor Ciuhodaru
Sursa foto: Facebook/Tudor Ciuhodaru

Dacă nu testăm extins, suntem condamnați, declară la RFI eurodeputatul PSD Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași. El apreciază mobilizarea europeană pentru realizarea vaccinului anti-Covid-19.

Tudor Ciuhodaru crede că începerea campaniei de vaccinare anti-Covid-19 este un succes european: ”Este fără îndoială un succes la nivel european, s-a reușit o mobilizare extraordinară, medical, științific și economic, ca pandemia să fie stopată. Sper să învățăm și noi să valorificăm Institutul Cantacuzino. Proiectul meu de lege a fost adoptat de Parlamentul României, dar din păcate nici în acest an nu am avut vaccin antigripal, deși există resurse la nivel european și poate produce și alte vaccinuri”.

El constată că nu există o campanie de informare: ”În orice campanie de vaccinare, trebuie depășite două bariere. Una educațională și trebuie să privim în jur ce se întâmplă. Susțin de atâta timp educația pentru sănătate, iar fiecare dintre noi are dreptul să fie informat apropo de beneficiile și riscurile oricărui act medical, cu atât mai mult unui act de imunizare și nu pot să nu constat că această campanie de informare nu există, în afara unui simulacru online. A doua este de natură economică și economic mă uit și eu că alte țări primesc milioane de doze, noi primim doar zece mii, un eșantion, ce-i drept cu un festivism demn de perioada de dinainte de 1989”.

Tudor Ciuhodaru spune că ”dacă nu testăm extins, suntem condamnați”. El consideră că vaccinarea ar trebui să meargă în paralel cu testarea extinsă gratuită.

 
Tudor Ciuhodaru, despre începerea campaniei de vaccinare anti-Covid-19