Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mandatul Gabrielei Firea: circ și pâine vs. investiții în rețeaua termică

mandat_gabriela_firea_circ_paine_retea_termica.jpg

Gabriela Firea, acuzată că a neglijat investițiile în rețeaua termică a Bucureștiului (Sursa foto: Facebook/Primăria Capitalei)
Gabriela Firea, acuzată că a neglijat investițiile în rețeaua termică a Bucureștiului (Sursa foto: Facebook/Primăria Capitalei)

Primăria Capitalei a fost în mandatul Gabrielei Firea mai preocupată de circ și pâine, decât de reabilitarea rețelei termice. Iată ce spune Irina Zamfirescu, reprezentantă a organizației ActiveWatch, care monitorizează activitatea municipalității bucureștene. Reacția sa vine după ce site-ul G4Media a publicat date oficiale care arată că Firea a cheltuit în patru ani pe concerte, spectacole și luminițe de sărbători 74 de milioane de euro, în timp ce investițiile efective în rețeaua de termoficare au fost de numai 15 milioane. În replică, fostul primar declară că e vorba de o comparație absurdă, irelevantă și cu rea intenție.

Irina Zamfirescu explică la RFI ce înseamnă de fapt aceste cifre din mandatul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, prezentate de G4Media: ”Înțelegem de ce Bucureștiul e cum e în acest moment. Este ceva ce noi am simțit în ultimii mai bine de patru ani, pentru că asta a fost tendința de mai bine de zece ani, de aia suntem unde suntem acum cu rețeaua pentru apă caldă și căldură”.

Reprezentanta ActiveWatch subliniază că ”în mandatul Gabrielei Firea au fost alocate sume impresionante și au fost chiar inventate noi instituții de cultură, care nu existau înainte, a fost o preocupare reală pentru fostul primar al Capitalei, această parte de cultură și înfrumusețare și circ și pâine versus refacerea rețelei (…). Când spun circ și pâine nu mă refer aici la absolut tot ce s-a întâmplat în domeniul cultural în ultimii patru ani, există și evenimente valoroase care poate ar fi fost bine să fie menținute, la fel cum cred că ar fi fost bine să fie făcută o reevaluare inclusiv dacă nu ar fi fost bine suspendarea acestor evenimente pe o perioadă de N ani, cât să realocăm acele fonduri către infrastructura critică a Bucureștiului”.

 
Irina Zamfirescu, despre cheltuielile din mandatul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei