Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Corupție pe timp de pandemie : fostul ministru al mediului Costel Alexe în vizorul DNA

costel_alexe.jpg

Costel Alexe, fostul ministru al Mediului
Sursa imaginii: 
Guvernul Romaniei

DNA cere să fie începută urmărirea penală față de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă oferind alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. „Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată DNA.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general cererea pentru sesizarea președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru. Acesta este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.